boom

Eλληνικά​​​​​​​

Eλληνικά​​​​​​​

Καλώς ήρθατε στο Boom! Οι αρχές του Boom


Εναλλακτική Κουλτούρα

Πιστεύουμε στη δημιουργία εναλλακτικών στα υπάρχοντα κυρίαρχα αξιώματα μέσω εποικοδομητική αμφισβήτησης και θετικού πνεύματος. Στο Boom, αποδομούμε τα υπάρχοντα μοντέλα ώστε να ανοικοδομηθούν ως εναλλακτικές λύσεις από άτομα, κοινότητες, πολιτιστικές και κοινωνικές ομάδες. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε στην αλλαγή αυτή η οποία μας απομακρύνει από την διαχώριση, την απομόνωση, την υπερφόρτωση των μέσων ενημέρωσης, και μας ωθεί προς μια κουλτούρα που θέτει προτεραιότητα τη συνεργασία, τη κοινότητα, την επαφή με τη φύση και την ευαισθητοποίηση.


Ενεργό Συμμετοχή

Ανήκουμε σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από τα προσωπικά όρια μέσω των οποίων ορίζουμε τους εαυτούς μας. Στο Boom, η ενεργή συμμετοχή μας ενθαρρύνει να ξεπεράσουμε τα όριά μας γίνοντας ενεργοί συν-δημιουργού του κόσμου γύρω μας, επιτρέποντας στον εαυτό μας, μέσω ενός εσωτερικού άλματος, να αποκτήσει μια βαθύτερη κατανόηση του.

Δεν υπάρχουν παθητικοί πολίτες στο Boom ! Ελάτε, παρεμβείτε, συμμετέχετε, βοηθήστε, συναντήστε άτομα και απελευθερώστε τον εαυτό σας από εγωικές επιδράσεις. Υπάρχει ένας άπειρος κόσμος μέσα σου που περιμένει να ελευθερωθεί !


Δημιουργικότητα

Ο άνθρωπος είναι ένα δημιουργικό ον, ικανό να παράγει ή να αισθανθεί τέχνη, ικανό να συνδεθεί με μια πνευματική και εξωαισθητική διάσταση. Αυτή η δυνατότητα μας επιτρέπει να επιλύσουμε σενάρια και να δημιουργήσουν νέα μοντέλα θεμελιώδη μιας εξελισσόμενης παγκόσμιας συνείδησης.


Εξέλιξη

Σκοπεύουμε να συνεισφέρουμε σε μια κοινωνία όπου η ελευθερία σκέψης, δράσης και αίσθησης δημιουργεί μια κοινωνική οργάνωση βασισμένη στην οικολογία.

 

Ανθρωπισμός

Η ουσία του να είναι κανείς άνθρωπος έγκειται στη φροντίδα του Άλλου - η προθυμία μας να είμαστε ευγενικοί και να δίνουμε ο ένας στον άλλο μας το επιτρέπει. Είμαστε άνθρωποι μέσω των άλλων ανθρώπων. Στο Boom, είναι στόχος μας να μοιραστούμε το πώς το κοινό καλό ευημερεί μέσω της συλλογικής ένταξης και του ανήκειν.

 

Ανεξαρτησία

Το φεστιβάλ μας αντιτίθεται στις πολιτιστικές και κοινωνικές δυνάμεις που ενθαρρύνουν την συμμόρφωση, και ενθαρρύνει την αποφυγή καταστάσεων που επιφέρουν διαχωρισμούς και διαμάχες. Πιστεύουμε σε μια ανεξάρτητή κουλτούρα ελεύθερη από εταιρικά λογότυπα και σε ένα φεστιβάλ που έχει δημιουργηθεί από τον λαό, για τον λαό.

 

Αγάπη

Η γλώσσα της αγάπης άνευ όρων είναι απλή: παράγει ζωή, μας πληρώνει με συμπόνια,  μας συντάσσει με το βαθύτερο επίπεδο της ύπαρξής μας. Η αγάπη είναι η δύναμη που διαδίδεται μεταξύ όλων των μορφών ζωής. Δεν τίθεται άρνηση του συγκρουσιακού ιστορικού της Ανθρωπότητας. Αλλά η - μερικές χιλιάδες ετών - ύπαρξης μας στον ιερό αυτό πλανήτη μας κάνει συγκριτικά ασήμαντους μπροστά στην βαθύτερη και ισχυρότερη ιστορία της Μητέρας Φύσης. Ωστόσο, ποτέ δεν μας πρόδωσε, συνεχίζοντας να μας διδάσκει την αγάπη, δίνοντάς μας το δώρο της ζωής. Είμαστε Όλοι Αγάπη!

 

Ενότητα

Είμαστε μέρος ενός διασυνδεδεμένου δικτύου μορφών ζωής στο σύμπαν και είναι η πρόθεσή μας σε κάθε έκδοση του Boom να δημιουργήσουμε μια συλλογική εμπειρία που να μας συνειδητοποιεί στο γεγονός ότι είμαστε σε όλα τα πράγματα και ότι όλα τα πράγματα είναι μέσα μας.

 

Ειρήνη

Όπως είπε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: “Δεν μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη χωρίς ειρήνη, και δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη.” Καθώς προχωρούμε από τα παλαιά κατεστημένα στη δημιουργία νέων δομών, εξελισσόμενες προσεγγίσεις στην αναζήτηση[p1]  ειρήνης εκδηλώνονται που βρίσκουν στρατηγικούς τρόπους να καταπολεμήσουν τη πολιτιστική αντίσταση στην αλλαγή. Η ειρήνη είναι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα για όλα τα έμβια όντα. Η ειρήνη παράγει κοινωνική αρμονία, επιτρέπει την άνθηση των τεχνών και του πολιτισμού, και μας κάνει καλύτερους ανθρώπους δημιουργώντας αρμονικές κοινότητες και εξελισσόμενες κοινωνίες.

 

Κοινωνική ευαισθητοποίηση

Μπορούν η κοινωνική συνείδηση και η γιορτή να πάνε χέρι-χέρι;

Σύνθετα και πολύπλοκα γεωπολιτικά κλίματα αλληλένδετα με την απληστία συνεχίζουν και αφήνουν εκατομμύρια ανθρώπων άστεγους, δίχως νερό, φαγητό και αξιοπρέπεια. Με αυτό κατά νου, έχουμε επιμεληθεί ενός πολιτιστικού προγράμματος μέσω του έργου Boom Karuna του οποίου το σχέδιο δράσης καλύπτει κοινωνικά συνειδητά έργα συσχετισμένα με την οικολογία, την οικονομική δικαιοσύνη και τη συμβολή κονδυλίων σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

 

Βιωσιμότητα

Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα περιβαλλοντικά συνειδητό φεστιβάλ όπου χιλιάδες συνυπάρχοντα άτομα βελτιώνουν τη γονιμότητα της γης. Αυτό σημαίνει ότι στοχεύουμε να βελτιώσουμε τον τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι απορροφούν, επηρεάζουν και χρησιμοποιούν το φυσικό, κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον κατά τη διάρκεια μιας εμπειρίας φεστιβάλ - βοηθώντας έτσι τη δημιουργία λύσεων ικανές να εφαρμοστούν σε ευρύτερα πλαίσια.

 

Transcendence

Το κίνητρο μας είναι η δημιουργία μιας εμπειρίας φεστιβάλ ικανή να παρέχει τα μέσα υπέρβασης των κοινωνικών και πολιτιστικών προδιαθέσεων. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην συν-δημιουργία ιδεών με τους Boomers που ξεπερνούν τα παροιμιώδες πλαίσια... Και που πηγάζουν από ένα μέρος σεβασμού για το μυαλό, το σώμα, την ψυχή και τις μορφές ζωής. Η ανύψωση της συλλογικής μας συνείδησης είναι θεμελιώδες στοιχείο, και γίνεται ένας από τους πρωταρχικούς μας στόχους.

 

Iερη γεωμετρια

Τα ιερά γεωμετρικά σχέδια κρύβουν τα κλειδιά των μυστικών του σύμπαντος από την αρχή του χρόνου. Συνδέοντας τα μαθηματικά με τη μαγεία, τα απίστευτα αυτά σχήματα αποκαλύπτουν τη διασύνδεση που υπάρχει μεταξύ όλων των μορφών ζωής.

Είτε πρόκειται για το βενζολικό δαχτυλίδι (benzene ring) ή το  πλέγμα κρυστάλλινου διαμαντιού (diamong crystal lattice) - τα γεωμετρικά σχήματα είναι σαν προσχέδια της ίδιας της φύσης.

Η αρχαία σοφία και σύγχρονοι εφευρετικοί επιστήμονες εμπνέουν τις εγκαταστάσεις, υποδομές, και το land art του Boom. Αντιπροσωπεύουν τις περιπλοκές της ιεράς γεωμετρίας σε ένα φυσικό επίπεδο. Δείτε το παντού - σε έργα τέχνης, σε δομές και χτίρια, στη φύση, ο ένας στον άλλον… Είμαστε Όλοι Αγάπη!

 

Εγκαταστάσεις Τέχνης

Η τέχνη αποτελεί το επίκεντρο του Boom. Η τέχνη έχει τη δύναμη να καταργήσει αόρατα σύνορα και να αψηφήσει τις φυσικό-πολιτισμικές διαφορές. Είναι μια ενωτική δύναμη της οποίας η δραστηριοποίηση καταλαμβάνει κεντρική θέση στο Boom.

Ρηξικέλευθής οραματιστές εκπλήττουν με γλυπτά, με επιδόσεις κινητικής τέχνης, έργα ζωγραφικής, προβολές video-mapping, land art και καινοτόμα έργα όπως τον Κήπο Tech Art (Garden of Tech Art) ή πλωτές εγκαταστάσεις στην θαυμάσια λίμνη.

Κάθε έκδοση του φεστιβάλ Boom καλεί καλλιτέχνες και διακοσμητές από τις πέντε ηπείρους για την δημιουργία μιας οπτικής πανδαισίας, που μας παρακινούν - προκαλώντας σκέψεις, διευρύνοντας τον αμφιβληστροειδή του ματιού του νου, ενισχύοντας τις αισθήσεις.

 

Liminal Village

Η αλλαγή αρχίζει με γνώση! Καθώς η ανάγκη για μια αλλαγή νοοτροπίας και τρόπου ζωής γίνεται όλο και πιο εμφανής, το Boom έχει εξελιχθεί σε ένα πολιτιστικό κέντρο που βράζει με καινοτόμες ιδέες, εκλεκτικές πρακτικές και προοδευτικά σχέδια δράσης και έργα θετικής αλλαγής.

Από το ξεκίνημά του Boom, το έτος 2000, το “Liminal Village” έχει εμπνεύσει χιλιάδες Boomers να συναντηθούν, να μάθουν, να συμμετάσχουν και να ανταλλάξουν πληροφορίες. Από κινηματογραφικές ταινίες που προκαλούν σκέψη μέχρι εμβυθιστικές συζητήσεις, το Liminal Village συνεχίζει και φιλοξενεί μια πληθώρα παγκόσμιων εμπειρογνωμόνων που εκφράζουν τις γνώσεις τους και ενθαρρύνουν κριτικές συζητήσεις γύρω από μερικά από τα πιο σημαντικά θέματα τοu σήμερα.

 

ECO TECH HUB & NGO DJANGO

Από το 2016, οι δύο αυτοί χώροι αποτελούν το υπόβαθρο της συμμετοχής των Boomers σε προγράμματα που στοχεύουν την ευαισθητοποίηση από την στιγμή που οι Boomers έχουν αναχωρήσει από το φεστιβάλ.

Χρησιμεύουν ως εκθεσιακοί χώροι για έργα που συνδυάζουν την οικολογία και τις τεχνολογίες, και ένα φόρουμ όπου μπορεί κανείς να συναντήσει μέλη πρωτοπόρων οργανισμών που προωθούν την κοινωνική αλλαγή !

 

BEING FIELDS (πρώην Healing Area)
 

Αυτό που ξεκίνησε σαν σχέδιο μικρής κλίμακας έχει σήμερα μετατραπεί σε μία από τις πιο περιζήτητες περιοχές του φεστιβάλ. Προηγούμενος γνωστή ως τη Θεραπευτική Περιοχή (Healing Area), τα Being Fiels είναι σαν να εισέρχεστε σε ένα φεστιβάλ μέσα στο φεστιβάλ. Είναι το πνευματικό επίκεντρο του Boom που εκπέμπει σε ολόκληρο το Boomland.

Είναι το ιδανικό μέρος για τους Boomers που επιθυμούν να περιπλανηθούν γύρω από τους εκθαμβωτικούς κήπους και να παραδοθούν σε αναζωογονητικές δραστηριότητες σώματος και νου.

Οι καθημερινές ομαδικές ασκήσεις κυμαίνονται από τη γιόγκα και το διαλογισμό, στις πολεμικές τέχνες, την ηχητική επούλωση, το Watsu και το Temazcal. Επίσης, μεμονωμένοι θεραπευτές προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία ολιστικών πρακτικών και φαρμάκων μέσω των οποίων μπορεί κανείς να επιλέξει.

Βάλτε τα πάντα σε αναμονή πριν μπείτε σε αυτό το μαγευτικό μέρος, εν γνώση του ότι θα αισθανθείτε γείωση, αναζωογόνησή, ξεκούραστη χάρη σε εκατοντάδες πρακτικά εργαστήρια και δραστηριότητες ευεξίας.


Σκηνή Χορού NATARAJ

Ύστερα από την επιτυχία του ντεμπούτο της το 2016, η σκηνή του Nataraj Dance επιστρέφει στo Boom με ένα συναρπαστικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην πρακτική του ψυχοεκτονωτικού χορού !

Ο χώρος εμπνέεται από τον εικονικό συμβολισμό (iconic symbolism) που απεικονίζει η θεότητα Shiva Nataraj. Συχνά απεικονισμένο από έναν κύκλο κοσμικής ενέργειας, το Nataraj εκφράζει το ρυθμό και την αρμονία της ζωής.

Η εύστοχα ονομαζόμενη περιοχή Nataraj αποτίει φόρο τιμής σε μια πλούσια πολυπλοκότητα ανώτερης πολιτιστική μάθησης, μέσω των τεχνών και του χορού. Ελάτε στη σκηνή Nataraj για ένα ταξίδι που θα σας μεταφέρει σε σύγχρονες εθνικές μορφές κίνησης μέσω ενός πλούσιου προγράμματος χορού και καλλιτεχνών. Για να λάβετε μέρος, συμπληρώστε τη φόρμα στο μενού «Participate» στην ιστοσελίδα μας.

 

Παραστάσεις

Ξέρετε ότι βρίσκεστε στο Boom όταν κάποιος τυχαίος εξωγήινος γεμάτος γκλίτερ προσπαθεί να αντιγράψει τις κινήσεις σας στη πίστα. Είναι σαν να διανέμεστε σε κάποια σουρεαλιστικής φαντασία και να βλέπετε το πλήρες ντεκόρ να ξετυλίγεται μπροστά στα ίδια σας τα μάτια.

Υπερσουρεαλιστικά πλάσματα και υπερφυσικά όντα ξετρυπώνουν σε τυχαία μέρη. Ατρόμητοι πυροκροτητές, αιωρούμενες μέδουσες, street act επιδόσεις μετατόπισης σώματος και συναρπαστικά πλάσματα τσίρκου δημιουργούν την ατμόσφαιρα ενός ενδοδιαστατικού ταξιδιού.

Η μετάβαση είναι ήπια και γίνεται ανύποπτα, αναζωογονώντας τη φαντασία, διεγείροντας τη διάνοια, ανοίγοντας την καρδιά και θρέφοντας την σύνδεση ενός με το εσωτερικό παιδί.

 

Μουσείο Οραματικής Τέχνης

Οι περιστρεφόμενες πόρτες της αντίληψης του Boom έχουν υποδεχτεί ρεύματα καλλιτεχνών οι οποίοι εμπνέονται και συνεχίζουν να διαμορφώνουν την μετασχηματιστική οπτική αισθητική του Boom.

Ως αποτέλεσμα, από το 2002, η εξερεύνηση φεστιβαλικής τέχνης του φεστιβάλ έχει κορυφωθεί στο Μουσείο Οραματιστικής Τέχνης (Museum of Visionary Art).

H κοσμική αυτή χρονική μηχανή ψυχεδελικών αναλογιών υποδέχεται στον χώρο-γκαλερί της ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών τεχνικών και επιρροών – π.χ αυτοχθόνιες τέχνες ιατρικής και τεχνικές ιατρικής του Αμαζονίου, την θιβετιανή βουδιστική παράδοση, την ηλεκτροδυναμική (electro mineralism), τη φλαμανδική τεχνική, οραματιστικές ακτιβιστικές τεχνικές και σύγχρονα στυλ όπως το digital fusionism και το visionary graffiti art.

 

Ο Αλχημικό Κύκλος (The Alchemy Circle)
Μια αναπτυσσόμενη επιτυχία στο Boom - και μια ένδειξη ότι η ψυχεδελική μουσική στη σήμερον ημέρα κινητοποιεί ένα ευρύ και ανοιχτόμυαλο κοινό. Είναι ένας τόπος αφιερωμένος στη σύντηξη με την έκσταση (trance), ένα μέρος όπου ο ρυθμός του ηδονισμού συντονίζεται με τον ρυθμό της φύσης. Είναι ένα μέρος γεμάτο νέες ανακαλύψεις, ένα μέρος όπου τα είδη μουσικής όπως η trance, melodic techno, dark progressive, neo trance, psychedelic techno, glitch hop και η bass music αποδεικνύονται διαφορετικές πτυχές μιας μεγάλης εμπειρίας.

Δεν είναι μια εναλλακτική σκηνή, είναι απλά μια διαφορετική έκφραση του μουσικού οράματος του Boom.


Ο Ναός του Χορού (The Dance Temple)

Μια μνημειώδης εκδήλωση της σύγχρονης psytrance μουσικής σε όλο της  το καλειδοσκοπικό μεγαλείο, μια εντυπωσιακή οπτικοακουστική εμπειρία της εκπληκτικής κουλτούρας η οποία έχει αναπτυχθεί γύρω από αυτό το είδος. Είναι ένα εξαιρετικά επιδέξιο όραμα σύγχρονης αρχιτεκτονικής που προηγείται των πρότυπων πίστων χορού προσεκτικά συντονισμένο με τις δονήσεις του ήλιου και του φεγγαριού, της ημέρας και της νύχτας.

Ο χώρος αυτός στοχεύει τη δημιουργία μιας ιδανικής σκηνής για σύγχρονους τελετουργικούς χορούς trance χάρη σ’ ένα εξαιρετικά ενεργό dancefloor με τραγουδιστές απ’ όλο τον κόσμο. Εμπλουτισμένο με μια συλλογή ψυχεδελικής και οραματιστικής τέχνης και διακόσμησης, δεν είναι πάντα εύκολο να διακρίνει κανείς πού ξεκινά και πού τελειώνει το ταξίδι, καθώς πρόκειται για μια μοναδική συλλογική εμπειρία που μας συνδέει με την αίσθηση της ίδιας της ζωής...

 

Οι Κήποι Chill Out (The Chillout Gardens)

Εντελώς τονωτικό. Μια πανέμορφη δομή μπαμπού που φιλοξενεί πολλά είδη μουσικής beatless και εκτονωτικά chill vibes. Είναι ο πιο αρμόζων χώρος είτε για να γειώσετε τον εαυτό σας είτε για να ανυψώσετε το πνεύμα σας.

Αποσυμπιέστε με φίλους, νέους και παλιούς, λάβετε σοφά λόγια διαλογισμού και συνδεθείτε με τον εαυτό σας, την μουσική, τους γύρω σας και με την φύση.

 

Η Ιερή Φωτιά (The Sacred Fire)

Εκπληκτικά γήινη και οργανική, φαίνεται σαν η Ιερή Φωτιά (The Sacred Fire) να ήταν ανέκαθεν εδώ, δίπλα ακριβώς στα δέντρα και στα λουλούδια. Η τέχνη επιλαμβάνεται μιας νέας προοπτικής, ενώ η μουσική μας ταξιδεύει σε μια άλλη διάσταση με ήχους από συναρπαστικές παγκόσμιες μπάντες, nu LatAm, psych rock και funk. Γεμάτο γοητευτικά δέντρα, ευχάριστα μικρά spotάκια, γλυπτά και φωτιστικές εγκαταστάσεις, ο χώρος της Ιερής Φωτιάς αποτίει φόρο τιμής στα ενεργά workshops, στην ομορφιά της Μητέρας Γης και στη κοινωνικής ζωή.

 

Πρόγραμμα Eco Boom

Η φύση έχει πάντα την απάντηση. Συντονίζοντας τους εαυτούς μας με τον παλμό της, εγείρονται λύσεις για μια βιώσιμη επιβίωση. Η γρηγορότερη αναπλήρωση των πόρων από τον ρυθμό εξάντληση τους είναι μονάχα μία απ’ αυτές τις λύσεις. H Μητέρα Φύση μας έχει διδάξει ότι όλα είναι δυνατά - ακόμη και στην κλίμακα στην οποία έχει πληθύνει η ταπεινή μας συγκέντρωση. Οι παρακάτω πληροφορίες διευκρινίζουν το ακριβώς πώς. Περισσότερες λεπτομερείς πληροφορίες στην ιστοσελίδα!


Ευαισθητοποίηση ως προς την κατανάλωση νερού

Η ξηρή, υποπληθυσμένη περιοχή στην οποία λαμβάνει χώρα το Boom καθιστά το νερό περιορισμένο πόρο. H υποδομή για τη διανομή αστικών υδάτων στην περιοχή αυτή μπορεί να καλύψει μόνο περίπου 10.000 άτομα.

Με περισσότερο από 30.000 Boomers που συμμετάσχουν στο Boom, είναι απολύτως απαραίτητο να έχουμε όλοι επίγνωση του γεγονός αυτού, και να προσέχουμε τους τρόπους με τους οποίους χρησιμοποιούμε το νερό.

Εφαρμόζουμε μέτρα ως την αποφυγή υπερβολικής κατανάλωσης νερού, όπως το κλείσιμο των ντους από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6π.μ.

Σας παρακαλούμε να μην χρησιμοποιείτε περισσότερο νερό από ό, τι χρειάζεστε, και ειδικά, να έχετε επίγνωση του χρόνου που περνάτε στα ντους.

Γνωρίζατε μερικά απ’ αυτά τα στοιχεία και γεγονότα των Eco Boom Projects ;
 

● Πολιτική της Αγοράς: Για το προσωπικό του κυλικείου, έχουμε συνολικά 17 προμηθευτές: 100% είναι εθνικοί, 70% τοπικοί και 50% βιολογικοί προμηθευτές.

● Τοπική Απασχόληση: Ο αριθμός απασχολούμενων κατοίκων στο Idanha-a-Nova είναι 2.583. Υπάρχουν 4.495 συνταξιούχοι. Η ανεργία κυμαίνεται στο 15,9% (πηγή: απογραφή του 2011). Το Βoom παρείχε εργασία σε περίπου 200 ντόπιους της περιοχής.

● Πρόγραμμα Boom Karuna: Τα μέτρα λιτότητας και τα διαρθρωτικά προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται, και υπάρχουν πάνω από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι στα πρόθυρα της φτώχειας στην Πορτογαλία. Είναι ο λόγος για τον οποίο τα τοπικά φιλανθρωπικά προγράμματα φανερώνουν στα ραντάρ του Boom, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να δίνουμε έσοδα σε ΜΚΟ και σε έργα που εδρεύουν στην περιοχή Idanha-a-Nova.

● Κοινωνικές ανάγκες: Το πρόγραμμα ειδικών αναγκών μας παρέχει ειδικές κατασκηνώσεις και εγκαταστάσεις σε άτομα με αναπηρίες. Όχι λιγότερο από 44 τέτοιοι Boomers συμμετείχαν στο φεστιβάλ το 2016, και ήμασταν τόσο χαρούμενοι βλέποντας τους να περνάνε τόσο καλές στιγμές!

● Παιδιά: 532 παιδιά ηλικίας 12 ετών και κάτω καταγράφηκαν στο Boom 2016. Ο χώρος των Young Dragons δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας 80% ανακυκλωμένα / ανακυκλωμένα υλικά, ενώ το υπόλοιπο 20% προήλθε από φυσικά υλικά.

● Τοπική Οικονομία: ερευνήσαμε πλήρως τις τοπικές και εθνικές εταιρείες πριν την αγορά μας των προϊόντα και υπηρεσιών τους. Ως αποτέλεσμα, 80% των προμηθευτών μας ήταν εθνικοί και 41% τοπικοί.

● Όλοι οι πωλητές τροφίμων παραλαμβάνουν έναν κατάλογο με τους τοπικούς προμηθευτές και κοντινότερους βιοκαλλιεργητές. Το υπόλοιπο ποσοστό φαγητού προέρχεται από προμηθευτές οι οποίοι δεν είναι οικολογικά πιστοποιημένοι, αλλά που είναι τοπικοί και που παραδίδουν τα εμπορεύματα τους προσωπικά στους πωλητές τροφίμων.

● Μπαρ (διαχειρίζεται από το Boom): 50% των ποτών ήταν βιολογικά ή Δικαίου εμπορίου, 40% ήταν εθνικής προέλευσης, και το υπόλοιπο 10% ερχόμενο από το εξωτερικό αλλά διανεμήθηκαν χάρη σε τοπικές εταιρείες.

● Καταστήματα τροφίμων (διαχειρίζονται από το Boom): 54% των καταστημάτων τροφίμων χρησιμοποίησαν τοπικά προϊόντα, 52% βιολογικά προϊόντα, ενώ 9% των τροφίμων παρήχθησαν επί τόπου με τοπικά προϊόντα.

● Δίκαια Πρόσληψη: Προωθούμε την πολυπολιτισμικότητα και την ισότητα στις ομάδες μας. Απασχολούμε 1882 εργαζόμενους και 763 εθελοντές από 47 διαφορετικές χώρες. Από τις 63 διευθυντικές θέσεις του Boom, 52% καλύπτονται από γυναίκες.

● Παντοπωλείο: 41% των προϊόντων είναι εθνικής προέλευσης, 49% των ειδών είναι βιολογικά προϊόντα και 7% τοπικά προϊόντα. Το 80% των φρούτων και λαχανικών είναι εθνικής προέλευσης, ενώ 65% είναι βιολογικής προέλευσης.

● 550 νέα εντόπια δέντρα φυτεύτηκαν στο Boomland.

● Αγαπάμε το έδαφος: Το 2016, στείλαμε 80.400 κιλά οργανικών αποβλήτων για να μετατραπούν σε λίπασμα. Θα χρησιμοποιηθούν στα μέλλοντικά Boomland για τη δημιουργία χώματος.

● Πολιτιστική πολυμορφία: Το 2016, οι Boomers ταξίδεψαν στο Idanha-a-Nova από 154 χώρες.

● 12 εργαστήρια και παρουσιάσεις, έξι ταινίες περιβαλλοντικής συνειδητοποίησης και κοινωνικής αλλαγής στο Liminal Village και 10 εργαστήρια στην Ιερή Φωτιά.

● Το χαρτί υγείας είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο tetra pak.

● Οι Boomers λαμβάνουν ένα πακέτο καλωσορίσματος με σάκους απορριμμάτων και σταχτοδοχεία τσέπης.

● 100% των μαχαιροπήρουνων είναι βιοδιασπώμενα, φτιαγμένα από πατάτα. Δεν χρησιμοποιούνται μαχαιροπίρουνα μιας χρήσεως ή άλλα σκεύη διατροφής. Η χρήση 100% βιοδιασπώμενων σαπουνιών είναι υποχρεωτική για τα εστιατόρια.

● 7,2 m3 4 χιλιοστών ανακυκλωμένου χαρτονιού χρησιμοποιήθηκαν για το Liminal Village, το Eco Tech Hub, τη ΜΚΟ Django και το δημόσιο φωτισμό για να παραχθούν 20 περίπτερα, 20 τραπέζια, 250 kaleidocycles, 12 λάμπες και τρεις καρέκλες.

● Από τα 33 συνεργεία τέχνης που συμμετείχαν στο Boom 2016, μόνο επτά χρησιμοποίησαν φυσικά υλικά. 60% των έργων τέχνης που δημιουργήθηκαν για το Boom 2016 παρήχθην χάρη σε ανακυκλωμένα υλικά.

● Τρόφιμα (εστιατόρια, καταστήματα τσαγιού, σταντ τροφίμων και μπαρ): 50% των χώρων εστίασης ήταν χορτοφαγικοί ή/και vegan. Το υπόλοιπο 50% των εστιατορίων / chais shop / μπαρ είχαν κάποια ζωικά προϊόντα, ωστόσο 60% των μενού τους ήταν veggie (συνολικός μέσος όρος). Συνολικά, μετρώντας όλα τα μενού από τα εστιατόρια ολόκληρου του φεστιβάλ, 77% των επιλογών τροφίμων στο Boom 2016 ήταν χορτοφαγικές. Αυτό είναι ένα μείζον θέμα το οποίο θα διερευνήσουμε εκ βάθους στην επόμενη έκδοση του Boom - μείνετε συντονισμένοι.

● Boom με το Ποδήλατο: το όμορφο μας έργο αναβαθμίστηκε σε ένα ολοκαίνουργιο Χωριό Boom Bike (Boom Bike Village) όπου καταχωρήθηκαν 71 Boomcyclists. Κατέγραψαν συνολικά 119,127 χιλιόμετρα - και αυτό χωρίς να υπολογίζουμε τα χιλιόμετρα στο ταξίδι της επιστροφής! Όπως όλοι γνωρίζουμε, όταν έρχεται το τέλος του Boom, ένα νέο ταξίδι αρχίζει!)

● Το Λεωφορείο Boom (Boom Bus) είναι ένα από τα αγαπημένα μας έργα. Φέτος καταφέραμε να καταρρίψουμε τα ρεκόρ στον αριθμό Boomers που χρησιμοποίησαν το συλλογικό μας σύστημα μεταφοράς. 211 λεωφορεία μετέφεραν 29% των Βoomers.

● Carpooling: Το λανσάρισμα της υπηρεσίας carpooling μέσω του liftshare.com ανέδειξε τα εξής δεδομένα: 4.341 άτομα ήταν μέλη, 901 μέλη ήταν πρόθυμα να μοιραστούν ένα ταξίδι, 901 μέλη δήλωσαν ότι ταξίδεψαν σαν οδηγοί, 881 δήλωσαν ότι ταξίδεψαν σαν επιβάτες. Εν τω μεταξύ, 97% των μετακινήσεων πραγματοποιήθηκαν μέσω πληρωμών σε μετρητά ή μέσω κάποιον άλλο τρόπο οδήγησης, ενώ 3% των πληρωμών πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά.

● 90% του δημόσιου φωτισμού είναι χαμηλής κατανάλωσης: χρησιμοποιήθηκαν περίπου 1500 προβολείς LED.

● 90% του κάμπινγκ χρησιμοποίησε ηλιακό φωτισμό: 201 ηλιακοί προβολείς LED 20watts και 43 προβολείς LED 8watts.

● Όλες οι μπογιές είναι φιλικές προς το περιβάλλον και δίχως μόλυβδο. Όλα τα υπολείμματα διαχωρίζονται και αποστέλλονται σε εξωτερικές εγκαταστάσεις προς επεξεργασία.

● Έχουμε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης τροφίμων. Είμαστε ήδη πολύ προσεκτικοί στις απορρίψεις τροφίμων μας και είμαστε περήφανοι για την νέα μας συνεργασία με την ένωση Zero Desperdício (Μηδέν Απώλειες). Η ένωση συνεχίζει και συλλέγει απόβλητα τροφίμων από εστιατόρια, τα οποία διανείμει για φιλανθρωπικούς σκοπούς σε κέντρα σε όλη την περιοχή Santa Casa da Misericórdia των χωριών Alcafozes και Rosmaninhal.

 

ΠΑΡΟΧΕΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 

Kosmicare

Η ομάδα επαγγελματικών θεραπευτών, συμβούλων και γιατρών Kosmicare θα βοηθήσει οποιαδήποτε/οποιονδήποτε βιώσει κάποια δυσκολία κατά τη διάρκεια της εμπειρία του φεστιβάλ.

Το έργο αυτό έχει ξεκινήσει από το Boom 2002 σε συνεργασία με το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Πορτογαλίας, το MAPS, CheckIN και SICAD.

Η ομάδα Kosmicare παρέχει πληροφορίες σχετικά με την πρόληψη και τη μείωση των επιβλαβών συνεπειών των ουσιών, την ανάλυση τους, και υγειονομική περίθαλψη. Οι ουσίες δεν είναι νόμιμες στην Πορτογαλία, ωστόσο η αποποινικοποίησή τους επιτρέπει την ύπαρξη έργων πρόληψης και μείωσης της βλάβης όπως το Kosmicare.

Αν δείτε κάποιον που να έχει οποιαδήποτε δυσκολία ή δυσαρέσκεια  κατά της εμπειρίας του φεστιβάλ, παρακαλούμε βοηθήστε το άτομο να φτάσει στο Kosmicare όπου και θα λάβει την υποστήριξη που χρειάζεται.

Παρακαλούμε σεβαστείτε το σώμα και το μυαλό σας.

 

Άτομα με αναπηρίες

Η ομάδα μας ειδικευμένων επαγγελματιών φροντίδας και περιποίησης θα σας βοηθήσει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας, βοηθώντας σας στη στάθμευσης και διαμονή σας, και κατευθύνοντας σας στις εγκαταστάσεις που χρειάζεστε.

Εγκαταστάσεις: Ο χώρος κατασκήνωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες βρίσκεται δίπλα σε προσαρμοσμένα ντους και τουαλέτες.

Στη διάθεση σας βρίσκονται επίσης μια ζώνη στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες, 24ωρη υποστήριξη βοηθών, ένα λεωφορείο για τις μεταφορές σας στους χώρους του Boom, ράμπες, χαμηλωμένα ταμεία στα μπαρ, ντους φιλικά προς τις αναπηρικές καρέκλες και ένα ψυγείο για την αποθήκευση φαρμάκων.

Εάν χρειαστείτε να κάνετε χρήση των εγκαταστάσεων αυτών, παρακαλούμε ενημερώστε μας με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: specialneeds@boomfestival.org

 

Πρεσβύτεροι Δράκοι

Αν είστε πρεσβύτερος σοφός δράκος εξήντα ετών ή άνω, παρακαλούμε κρατήστε μας ενήμερους ώστε να μπορέσουμε να καταχωρήσουμε τα στοιχεία σας για να εξασφαλίσουμε ότι η εμπειρία σας στο φεστιβάλ είναι άνετη, και για να σας δοθεί η καλύτερη φροντίδα εάν και όποτε χρειαστεί. Για να εγγραφείτε, στείλτε μας email στο: specialneeds@boomfestival.org

 

Νέοι Δράκοι

Φέρτε την μικρή ή τον μικρό σας στο Boom και ανακαλύψτε τον χώρο των Νέων Δράκων (Young Dragons). Είναι ένας χώρος για παιδιά ηλικίας τριών έως 12 ετών όπου μπορούν να απολαύσουν εργαστήρια, κινηματογράφο, θέατρο και χώρους παιχνιδιού. Παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι έχετε καταχωρίσει το παιδί σας στη διεύθυνση https://tickets.goodmood.org.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή σας με παιδιά στο Boom, παρακαλούμε ελέγξτε τον οδηγό «ABC Guide for Kids at Boom 2018».

 

Έγκυες Boomers

Tα μωρά ακόμα σε μήτρες βιώνουν αναμφισβήτητα ένα ζωηρό ξεκίνημα στη ζωή!

Εάν είστε έγκυος, ενημερώστε μας ώστε να έχουμε στα αρχείο μας όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες σας, ώστε να μπορέσουμε να σας προσφέρουμε φροντίδα και υποστήριξη στο φεστιβάλ εάν και όποτε παρουσιαστεί η ανάγκη. Για να εγγραφείτε, παρακαλούμε στείλτε μας e-mail στο: specialneeds@boomfestival.org.

 

Εγκαταστάσεις Boomland

Οι υποδομές του Boom έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν όλες τις ανέσεις που χρειάζεστε για μια απρόσκοπτη εμπειρία.

Περιλαμβάνουν: πάρκο τροχόσπιτων, κοντινό χώρο στάθμευσης οχημάτων, οικονομικά προσιτά και περιβαλλοντικά υπεύθυνα εστιατόρια, κοινοτική κουζίνα, πολυπολιτισμική αγορά-παζάρι (flea market) και ένα μπακάλικο για φαγητό, εξοπλισμό κατασκήνωσης και προϊόντα περιποίησης.

Θα νιώσετε σαν στο σπίτι σας με τουαλέτες κομποστοποίησης, ντους και δωρεάν πόσιμο νερό στη διάθεσή σας.

Το έργο πρόληψης και μείωσης βλάβης Kosmicare δηλώνει επί τόπου παρουσία ώστε να προσφέρει βοήθεια, συμβουλές, πληροφορίες και να ενθαρρύνει την υπεύθυνη διασκέδαση. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Boom και κατεβάστε τον οδηγό The Art of Living at Boom.

 

Παζάρι

Hippy alert: κάνετε τα αποθέματα σας σε bindis, βρείτε αυτές τις περίεργες μπότες pixie σε σχήμα ποδιού, ανακαλύψτε εκπληκτικά είδη χειροτεχνίας, γεμίστε τον εαυτό σας γκλίτερ πριν βγείτε στο γλέντι…

Είναι η πραγματική εκδοχή του παζαριού, που προέρχεται από την παράδοση Αντζούνα, εμπλουτισμένη με σύγχρονες εκδοχές έκφρασης της δημιουργικότητας του φεστιβάλ.

Μονάχα μια συμβουλή: μην βγείτε για ψώνια κάτω από τον καυτό ήλιο, πεινασμένοι και σε κατάσταση σύγχυσης – πιείτε λίγο νερό, φάτε, και στη συνέχεια, ριχθείτε στην Αγορά!

 

Τροφή

Υπάρχουν πάνω από 50 μέρη για φαγητό στο Boom. Οι λάτρεις της διεθνούς κουζίνας θα είναι ευτυχής μαθαίνοντας ότι στο Boom υπάρχουν πολλά διαφορετικά εστιατόρια που προσφέρουν έναν μεγάλο αριθμό πιάτων και γεύσεων. Κάθε εστιατόριο επιλέγεται βασισμένου της ποιότητα, της ηθική και της οικονομική προσιτότητας του.

Για να εξερευνήσετε τα διάφορα μενού, κάντε μια βόλτα στην κεντρική πλατεία, ή κατευθυνθείτε προς τη Ιερά Φωτιά (The Sacred Fire) για να απολαύσετε ένα υπέροχο πρωϊνό, brunch, μεσημεριανό, δείπνο ή σνακ, σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας!

 

Πρωτοβουλία Boom με Ποδήλατο

Όταν οι Βέλγοι στρατιώτες Joost και Stan κατέφτασαν με τα ποδήλατά τους στο το Boom, η εμπνευστική αυτή περιπέτεια τους ευνόησε την γέννηση του Boom by Bike Initiative στην έκδοση 2010 του Boom. Έκτοτε, εκατοντάδες Boomers έχουν κάνει το ταξίδι με το ποδήλατο τους - προωθώντας την περιβαλλοντική συνειδητοποίηση και έναν διασκεδαστικό τρόπο ταξιδιού!

Η επιτυχία του έργου έθεσε εν κινήσει τους τροχούς για την περασμένη εκδοχή του Ποδηλατικού Χωριού, χαρακτηρισμένη από υποδομές ενίσχυσης και προώθησης της χρήσης ποδηλάτων.

Το Bike Village επιστρέφει το 2018 – οπότε ανεβείτε στο ποδήλατό σας και συμμετάσχετε στη δράση!

 

Πρόγραμμα Boom Karuna
 

Karuna – που σημαίνει «συμπόνια» στο Σανσκριτικό -  ξεκίνησε τόσο για να μοιραστεί τα έσοδα με την κοντινή κοινότητα όσο και σαν αντίκτυπο των αυξανόμενων μέτρων λιτότητας στην Πορτογαλία που έχουν προκληθεί από μια εσφαλμένη νεοφιλελεύθερη πολιτική ελίτ.

Στόχος του προγράμματος Karuna είναι να δείξει αλληλεγγύη στα σχέδια της τοπικής κοινότητας που έχουν θετικά αντίκτυπα στις μελλοντικές γενιές και το περιβάλλον.

Από το 2014, το Boom έχει κάνει δωρεές στο Κέντρο Αποκατάστασης Άγριας Ζωής στο Καστέλο Μπράνκο, στο AERID - ένα κέντρο για παιδιά με ειδικές ανάγκες - καθώς και δωρεές στο  κίνημα για δωρεάν σχολείο (free school movement) Sementes do Interior.

 

Ενημέρωση Boomland
 

To Boom έχει πια μόνιμη κατοικία! Χάρη στη βοήθεια γενναιόδωρων συνεισφορών, στις αποταμιεύσεις μας, και σε ένα τραπεζικό δάνειο, μπορέσαμε να αγοράσουμε επιτυχώς το κτήμα. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε πιά να κάνουμε ένα επιπλέων βήμα στο πρόγραμμα Boomland και να αναπτύξουμε μια σειρά πολιτιστικών, περιβαλλοντικών και ευημερούντων προγραμμάτων. Το Boomland είναι κάτι περισσότερο από ένα κομμάτι γης - αντιπροσωπεύει μια πρωτόγνωρη ευκαιρία για να δημιουργήσουμε ένα νέο κόσμο που να αντηχεί τις αξίες και πεποιθήσεις βαθιά ενσωματωμένες στις καρδιές μας. Ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν σε αυτή τη διαδικασία! Είμαστε στο στάδιο του σχεδιασμού και της παραγωγής του έργου του Boomland, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το όραμα και τα σχέδιά μας στο www.madeinboomland.org/crowdfunding.

 

Συνεισφορά
 

Το Φεστιβάλ Boom υπάρχει χάρη στις/στους χιλιάδες Boomers που προωθούν κάθε έκδοση του και συμμετάσχουν στη δημιουργία του!

Το να είναι κανείς μέλος της ομάδας Boom σημαίνει το να ζει, να δουλεύει και να συμμετάσχει σε μια διαπολιτισμική κοινότητα ανθρώπων απ’ όλο τον κόσμο.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι μέσω τους οποίους μπορείτε να φέρετε τη δική σας προσωπική συμβολή συνεισφορά σε αυτό το εμψυχωτικό έργο.

Το ηλεκτρονικό δελτίο υποψηφιότητας θα είναι διαθέσιμο τον Οκτώβριο του 2017 – θα είναι μια ευκαιρία να μας μιλήσετε για τις ικανότητές σας και να μοιραστείτε το όραμά σας. Καλώς ήλθατε στην ομάδα του Boom!

 

εισιτήρια

Ο αριθμός εισιτήριών θα είναι περιορισμένος

Η καρδιά της Boom συνεχίζει να χτυπάει χάρη στη συνεχή υποστήριξή σας.

Κάθε εισιτήριο που αγοράζεται είναι μια συμβολή σε αυτό το εκπληκτικό συμβάν. Σας ευχαριστούμε, Boomers!

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Πιστεύουμε στη βελτίωση της ποιότητας και όχι στην ανάπτυξη ή στην μεγιστοποίηση την ποσότητα σε σχέση με την ποιότητα.

Ο αριθμός εισιτήριων θα είναι περιορισμένος. Επομένως, φροντίστε να οργανώσετε εκ των προτέρων την επίσκεψή σας!

Μπορείτε να αγοράσετε ένα εισιτήριο Boom:

Online

Βαλθείτε στον δρόμο για το Boom σε μερικά μόνο κλικ! Απλά και με πλήρες ασφάλεια, κατευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του Boom για να κάνετε την κράτηση του εισιτήριού σας.

Πρεσβευτές

Ένα ευρύ παγκόσμιο δίκτυο Πρεσβευτών Boom (Boom Ambassadors) έχει δημιουργηθεί ώστε να εξαπλωθεί η αγάπη του Boom. Ελέγξτε την ιστοσελίδα του Boom για να βρείτε τον κοντινότερό σας!

 

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΤΙΤΕΣ

Οι ρίζες του Boom είναι η Ενότητα, και είναι μόνο δίκαιο να δώσουμε ίσες πιθανότητες σε όλους τους Boomers. Εμμένουμε στην ανεξάρτητή πολιτική μας δίχως εταιρικά λογότυπα. Tο να διατηρούμε τις τιμές των εισιτηρίων μας όσο το δυνατόν πιο προσιτές παραμένει ο κύριος μας στόχος. Επίσης, καθώς αναγνωρίζουμε τις μεγάλες οικονομικές ανισότητες ανά τον κόσμο, θεωρούμε ότι είναι ευθύνη μας να προσφέρουμε τιμές εισιτηρίων που να αντικατοπτρίζουν τις διαφορετικές πραγματικότητες που υπάρχουν.

Τα εισιτήρια μας φιλικής τιμής είναι προσαρμοσμένα στις χώρες που περνούν δύσκολες στιγμές, παρακαλούμε δείτε την ιστοσελίδα για περισσότερες λεπτομέρειες.


BOOM 2018 ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

Όπως συνηθίζεται σε κάθε έκδοση Boom, καλούμε τους ανθρώπους από μια συγκεκριμένη χώρα να συμμετάσχουν στην γιορτή μας!

Χαιρετούμε μία μικρή χώρα με μια συναρπαστική τέχνη και μουσική σκηνή – 500 δωρεάν εισιτήρια είναι διαθέσιμα για τους Boomers από την Κόστα Ρίκα !

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

● Μάθετε βασικά πορτογαλικά: Γεια. Ευχαριστώ. Ας χορέψουμε. Τα λέμε.

● Ελάτε ελαφρείς: σκηνή, υπνόσακος, μαξιλάρι, στρώμα, fleece, σαρόγκ, μαγιό, σαγιονάρες, αθλητικά παπούτσια, γυαλιά ηλίου, καπέλο, ένα δοχείο νερού, απολυμαντικό χεριών, σάκους απορριμμάτων, προφυλακτικά, φακούς, βιοδιασπώμενα προϊόντα μπάνιου

● Η άφιξη με το φως της ημέρας είναι προτιμότερη!

● Εξοικειωθείτε με το περιβάλλον του φεστιβάλ

● Κρατήστε τον εαυτό σας ενυδατωμένο, κοιμηθείτε, και τραφείτε καλά - παρεμπιπτόντως: βράχια açaí !

● Μην αφήνετε πολύτιμα αντικείμενα σε σκηνές - χρησιμοποιήστε τις θυρίδες στο περίπτερο πληροφοριών (Info Stand) !

● Δεν επιτρέπονται κατοικίδια ζώα, γυαλιά, πυρκαγιές, ηχοσυστήματα ή γεννήτριες

● Αφήστε τη φύση σε καλύτερή κατάσταση απ’ ότι την βρήκατε – δίχως ίχνη !

● Σεβαστείτε τους γείτονές σας, φροντίστε ο ένας τον άλλον

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας για να κατεβάσετε τον οδηγό «Η Τέχνη του Ζην στο Boom» (The Art of Living at Boom).

 

Το ξέρατε;

● Ως ψυχεδελικό πολιτιστικό φεστιβάλ, υποστηρίζουμε ανεξάρτητους καλλιτέχνες, θεραπευτές και λέκτορες απ’ όλο το κόσμο. Υπήρχαν 895 καλλιτέχνες, μουσικοί, καλλιτέχνες, δάσκαλοι και χορευτές, περισσότερα από 200 εργαστήρια και 138 θεραπευτές στο Boom 2016

 

 

 


 

This website uses cookies to ensure you get the best experience.more information